Rune Halvorsen

Rune Halvorsen

har siden høsten 2001 vært ansatt som solopaukist i Kringkastingsorkesteret (KORK), og i årene 2009-2018 hadde han den samme stillingen i Nordnorsk Opera- og Symfoniorkester (NOSO). Tidligere har han jobbet i Divisjonsmusikken i Halden, det som nå er Det Norske Blåseensemble (DNBE). I tillegg til å spille i KORK, studerte han dirigering hos Antoni Ros Marba og Jordi Mora i Spania. Han har også tatt privattimer med Ingar Bergby, og deltatt på masterclass med Jorma Panula.

I og med denne interessen for dirigering, og sin private utdannelse, har Halvorsen etterhvert bred erfaring fra dirigering i det profesjonelle musikkliv, og lang fartstid som dirigent og instruktør i det frivillige musikkliv. Han har ledet innspillinger av såpass forskjellige produksjoner som Dimmuborgir/KORK/Schola Cantorum, Marte Wulff med Kristiansand Symfoniorkester, og innspilling av Ole Olsens trombonekonsert, med NOSO og Christian Lindberg som solist.

Rune er en av gründerne av Kammerfest i Østfold. Sammen med musikerkollegaene Knut Henriksen og Christer Bergby, startet han høsten 2012 planleggingen av en festival som er unik i sitt slag. Det er Rune som nå syr sammen programmet for hver festival, i tillegg til å medvirke som musiker, dirigent og administrator. Dette speiler hans mangfoldige virke både i det frivillige og profesjonelle musikklivet i Norge.

I løpet av Kammerfest i Østfolds levetid, har han så langt ledet urframføringer av Knut Vaage (DNBE) , Karsten Brustad (KORK, med seg selv som paukesolist), og Magnar Åm (DNBE, med Julius Pranevicius som solist på waldhorn).

Halvorsen er fortsatt KORKs solopaukist, og han er for tiden kunstnerisk leder for Østfold Symfoniorkester, og musikalsk leder for Sagene Janitsjarkorps. For oss i Kammerfest i Østfold, er han først og fremst en av de viktige brikkene som holder liv i drømmen om å formidle mange spesielle musikkopplevelser til dere!

 

Foto:  Veronica van Groningen

Skroll til toppen