Romanser og sanger, søndag 21. mai, kl. 19.00

Søndag 21. mai har du sjansen til å oppleve en intim konsert i de unike omgivelsene på Storedal Kultursenter.

I Galleriet på kultursenteret byr vi på et lite knippe sanger fra romansenes store skattkiste. Sangerne som er med på konserten har fått muligheten til å velge favoritter i repertoaret, og de gleder seg til å presentere en konsert med alt fra nordiske vår- og sommerskildringer, til tysk tungsinn, engelsk lengsel, og franske drømmer. Så her er det duket for store emosjonelle utsving!

Romanser er musikk satt til tekst for sang og piano og hadde sin storhetstid fra midten av 1800-tallet, særlig i tysk og fransk musikktradisjon. Det blir en intim konsert med mulighet for å komme tett på både musikk og tekst. Dere får stifte bedre bekjentskap med komponister som Sibelius, Agathe Backer Grøndahl, Ravel, Rachmaninov og Strauss. Hjertelig velkommen til en times tid i romansenes vidunderlige verden sammen med oss!

Kjøp billetter her

       

 

Ida Gudim, sopran

Ida Gudim ble uteksaminert ved Operahøyskolen i Oslo i 2015, og har en mastergrad i utøvende sang fra Norges musikkhøyskole samt en bachelorgrad fra Barratt Due Musikkinstitutt. Hun debuterte på Den Norske Opera & Ballett allerede høsten 2013. Da gjorde hun rollen som Mrs. Chan i den moderne operaen Ad Undas av Øyvind Mæland. Påfølgende år tolket hun rollen som Fiordiligi i Mozarts Cosi fan tutte, og deretter Freia i Das Rheinsgold på samme scene. På operahøgskolen sang hun blant annet tittelrollen Sylva i Csardasfyrstinnen, og rollen som Poppea i Poppeas kroning, der hun jobbet tett med operaregissør Stefan Herheim.

I løpet av årene 2020 til 2022 har hun vært solist med Det Norske Blåseensemble ved flere anledninger, debutert på Ringsakeroperaen i rollene Vespetta i Pimpinone og Ännchen i Jegerbruden, og hatt rollen som Anne Truelove i oppsetningen av The Rakes Progress på Oslo operafestival.

Sesongen 23/24 byr på solistoppdrag for Trondheim symfoniorkester og Mozartfestivalen, samt engasjement ved Operaen i Kristiansund hvor hun igjen får synge tittelrollen i Csardasfyrstinnen, og debuterer i rollen som Ines i Il Trovatore av Guiseppe Verdi.

 

Per Kristian Ruud-Enggrav, tenor

Per Kristian Ruud-Enggrav (f. 1993) fra Fredrikstad har sin musikalske utdannelse fra Barratt Due Musikkinstitutt, og fra Operahøgskolen. Sistnevnte utdannelse ligger nå under Kunsthøgskolen i Oslo. Der studerte han med sopran Toril Carlsen og tenor Magnus Staveland.

I 2021 ble Ruud-Enggrav engasjert som vikar i koret ved den Norske Opera & Ballett, og i år ble han tatt opp som fast medlem. Per Kristian er hyppig brukt som solist og ensemblesanger i en rekke sammenhenger i hele østlandsområdet.

 

Christopher Pedersen, baryton

Christopher Pedersen (f. 1986) er en av distriktets mest ettertraktede sangere innenfor klassisk musikk. Han har vært med som solist på de store korverkene til komponister som Bach, Haydn, Mozart og Brahms, og har et stort spenn i sitt repertoar. Pedersen har fra barnsben av sunget i kirkekor og spilt piano og har utdannelse ved Norges Musikkhøgskole. Der studerte han sang med professor Håkan Hagegård og piano med professor Einar Steen-Nøkleberg. Som 18-åring fikk han førstepris i Ungdommens Musikkmesterskap og han har hele veien søkt nye impulser gjennom internasjonale mesterklasser og private studier, spesielt innenfor lieder-tradisjonen.

Désirée Bakke, piano

Désirée Bakke var tidlig et av landets fremste pianotalenter. Hun vant Ungdommens Pianomesterskp både i 1971 og 1974, hun hadde sin debutkonsert i Universitetets Aula i Oslo allerede i 1981. Etter debuten utdannet hun seg ved Staatliche Hochschule for Musikk und Theater i Hanover, og tok også Masterdiplomeksamen ved Norges Musikkhøgskole. Hun studerte i disse årene med professorene Einar Steen-Nøkleberg og Jens Harald Bratlie, og har i tillegg studert med Eline Nygaard, Albert Ferber og Malcolm Bilson.

Désirée var med ved Harmoniens Unge Talenter-konsert i 1970, da hun fremførte J. S. Bachs Klaverkonsert nr. 5 i f-moll. Etter sin debut var hun også solist med Oslo Filharmoniske orkester, i Chopins Klaverkonsert nr. 1 i e-moll. Hun har deltatt ved en rekke festivaler og konserter i inn- og utland, både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. I 2003 startet hun et samarbeid med den USA-baserte pianisten Saida Kafarova, som opprinnelig er fra Aserbadsjan, og denne duoen har spilt og forelest ved en rekke konsertsaler og institusjoner i USA, Portugal og Norge. Duoen ga i 2007 ut en innspilling med verker av Rachmaninov og Medtner. Patrick Ruckerz i magasinet Fanfare sidestilte innspillingen med de adskillig mer berømte duoene  Martha Argerich / Alexandre Rabinovitch og Emanule Ax / Yefim Bronfman.

De senere årene har Désirée undervist ved Tonheim Folkehøgskole, og ved Musikkvitenskapelig institutt ved UiO, og er nå ansatt som akkompagnatør ved Norges Musikkhøgskole.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen