Kort prosjektbeskrivelse, barnehage- og institusjonskonserter 2023.

 

Barnehagekonsertene vi presenterer i år, er basert på eventyret om Rødhette og Ulven. Men i likhet med mange andre forfattere og dramatikere , bl a Roald Dahl, har Monica Hjelle og Knut Henriksen lagd sin egen versjon av brødrene Grimms klassiker. Det har de gjort i samarbeid med Viken fylkeskommune, og spiller konserten på mange steder rundt i storfylket i løpet av året. Men det er noen kommuner som ikke får besøk av de, og det tenkte vi i Kammerfest i Østfold å gjøre noe med! Derfor kommer vi til deres kommune med prosjektet, og spiller for en utvalgt barnehage i løpet av vår festivaluke (uke 25). Konserten er spesielt tilrettelagt for barn fra 1 til 5 år.

Monica Hjelle er en ekte Østfold-dame som har spilt for barn i alle aldre siden 1994. Hun mestrer det dramatiske teater like godt som det komiske, og har bl a spilt Dronningen i Hamlet (Nordland teater), og Effie Marconi i Dickie Dick Dickens (Oslo Nye Teater). I 2004 herjet hun rundt i hele Norge med «Ibsens samlede verk på 68 minutter», en forestilling hun også ble nominert til komiprisen for.

Foto: Trond Gudevold

Klarinettisten Knut Henriksen har vært med som en av initiativtakerne til Kammerfest i Østfold siden høsten 2012. Gjennom sitt yrkesaktive liv som musiker i den tidligere Divisjonsmusikken i Halden (som nå er Det Norske Blåseensemble), og sin gjerning som frilansmusiker, instruktør, og dirigent, har han spredd musikkglede rundt seg i over 40 år!

Monica og Knut gjorde stor suksess under Kammerfest i Østfold 2020 med eventyret om Bukkene Bruse, og vi har hele tiden hatt et stort ønske om at de skulle komme opp med et nytt eventyr.

Vi spiller i år for barnehager i Fredrikstad, Halden, Råde, og på Hvaler.

Institusjonskonserter har vi ikke gjort på eget initiativ før. Vi har produsert en Musikkbrunch for den eldre garde sammen med Fredrikstad Kommune, men det er et konsept som forutsetter at man kommer seg til konsertarenaen for egen maskin. Endelig tar vi steget videre, og det er takket være et av årets gjestende ensembler, nemlig Taffelpikene.

Vi spiller på ulike institusjoner i Fredrikstad, Halden, Råde, og på Hvaler.

 

Taffelpikene,

Består av Marit Charlotte Steinum (fløyte), Sarah Nordal Strand (klarinett), og Ingrid Åhlander Bennett (fagott).

De tre treblåserinstrumentene har hver sin unike klang og særegne karakter, og det er fantastisk hvordan kombinasjonen av disse instrumentene gir et variert, varmt og fargerikt lydbilde. Trioens medlemmer er alle utdannet klassiske musikere. I tillegg til å være aktive som musikere og peda-goger hver for seg, har satsingen på Taffelpikene hatt stor betydning i forhold til å spille og bestille musikk fra nålevende, norske komponister.

I forhold til stedene vi besøker, er det verdt å nevne at Taffelpikene har spilt under paraplyen Den kulturelle spaserstokken i Tromsø, Horten, Bamble, Hønefoss og Røyken kommune, på Kulturoasen i Drammen, og ved Folkeakademiet i Sørum.

Konserten er spesielt tilrettelagt for slike anledninger, musikken spilles akustisk, og konserten varer i ca. 40 minutter. Musikerne kommer tett på publikum når de spiller, og de har en løs og ledig tone i sin muntlige kommunikasjon. Kammerfest i Østfold setter stor pris på den måten å formidle musikk på! Taffelpikene presenterer i år en konsert har de kalt Sommerfragmenter.

Fra venstre:

Ingrid Åhlander Bennett,

Sarah Nordal Strand,

Marit Charlotte Steinum

Foto: Lluis Calm Vidal

 

Sommerfragmenter

Trioen plukker frem den fineste og mest spennende musikken de har samlet til sitt ensemble i løpet av de ni årene de har turnert rundt i Norge. Musikken inneholder alle elementer man kan ønske  seg; den er melodisk, fengende, rytmisk, dansant, og har i tillegg noen toneganger og klangfarger du antagelig ikke har hørt tidligere! Kanskje oppdager du som tilhører noe helt nytt som du liker i løpet av konserten?

Mye av musikken de spiller er skrevet spesielt til Taffelpikene, og vi i Kammerfest både tror og håper tilhørerne i deres kommune vil sette pris på besøket!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Skroll til toppen