Berit Norbakken

er en av Skandinavias ledende sopraner. Hennes allsidighet og fleksible stemme gjør at hun behersker et repertoar som strekker seg fra barokk til samtidsmusikk, inkludert folkemusikk. Hun er stadig solist i oratorier og pasjoner og arbeider jevnlig med ledende ensembler, orkester og dirigenter i de største konsertsaler over hele verden. Norbakken har også sunget opera med stor suksess, senest i en scenisk nyproduksjon av Johannespasjonen av Bach, regissert av Calixto Bieito, ved Theatro Arriaga/Bilbao.

Etter studier i Tromsø, Karlsruhe/Tyskland og avsluttende diplomstudier ved NMH vant hun i 2006 Rikskonsertenes prestisjetunge lanseringsprogram, INTRO – klassisk. Dette ledet blant annet til et tett samarbeid med Barokksolistene og Bjarte Eike. For deres innspilling ‘The Image of Melancholy’ har hun høstet strålende kritikker i både inn- og utland. Hun har utviklet et nært samarbeid med Juanjo Mena, som hun har jevnlige engasjement med, senest i Bachs Matteuspasjon under May Festival i Cincinnati/USA. Sammen med BBC Philharmonic, under ledelse av Mena, har hun høstet gode kritikker for sin innspilling av vokalmusikken til Juan Crisostomo Arriaga.

I november 2019 var hun solist i verdenspremieren av Kaija Saariahos Quatre Instants (versjon for sinfonietta) sammen med Arktisk Filharmoni Sinfonietta og Tim Weiss. Hun har opptrått i Sydney Opera House sammen med Anima Eterna Brugge i Beethovens 9. symfoni, ledet av Jos van Immerseel, i Tokyo Opera City Concert Hall i Griegs Peer Gynt sammen med Tokyo Philharmonic Orcehstra ledet av Mikhail Pletnev og i et høyt antall ulike program over hele Europa.

Siden 2015 er hun stipendiat ved Norges Arktiske Universitet – Musikkonservatoriet gjennom Program for kunstnerisk utviklingsarbeid. I prosjektet har hun jobbet tett med den svenske komponisten Karin Rehnqvist.

Foto: Maria Baaring

Skroll til toppen