Lunsjkonsert

Lunsjkonsert

Det er en ubetinget glede å være mer tilstede i Gamlebyen igjen, etter at vi en del år overlot den arenaen helt og fullt til andre festivaler og konsertarrangører i Fredrikstad. Tidlig på høsten 2022 gjorde vi et bejublet comeback, på Café Magenta. Og som det heter; never change a winning team! Derfor spiller vi i år TO konserter i den samme, utrolig trivelige og livlige kaffeen, og den første er en lunsjkonsert lørdag 24. juni. Det som er helt genialt med dette, er at man da også rekker til den mildt sagt underkommuniserte perlen, Storedal Kultursenter, for vår feiring av midtsommerdagen der ute fra kl. 15.00.

Lunsjkonserten på Café Magenta er ved Engegård, Svendsrud, og Haugen Trio. Her får dere høre klassisk musikk, gammeldans og folkemusikk side om side. På trioens repertoar står musikk av blant annet Fritz Kreisler, Pablo de Sarasate, Johann Sebastian Bach, Bjarne Olsen og Per Bolstad.

Trioen har siden de etablerte sitt samarbeid i 2015 vært aktive med konserter på små og store scener over hele landet. De har også spilt inn flere kritikerroste album, blant annet CD-en «Nordlandslåter» fra 2021. 

Musikerne spiller nærmere bestemt fiolin (Arvid Engegård), trekkspill (Håvard Svendsrud) og kontrabass (Svein Haugen).

Engegård er kjent som fiolinist og dirigent over hele Europa, bl.a. som primarius for Engegårdkvartetten. Videre er han aktiv som dirigent, og leder regelmessig orkestre som Det norske kammerorkester og Oslo Filharmoniske orkester.

Svendsrud er kjent som en av sin generasjons mest aktive musikere på trekkspill, og driver et bredt spekter av prosjekter både som solist og som kammermusiker. Siden 2013 har Svendsrud også vært produsent for sitt eget plateselskap, Aksent.

Haugen har vært kontrabassist i Oslo Filharmoniske orkester i 38 år, de fleste årene som solobassist. Ved siden av dette har han vært aktiv i en rekke ensembler og grupper, bl.a. i sigøynerensemblet «Sturm und Drang». Han leder også hver sensommer sin egen festival, Festitur, i Vesterålen.

Engegård, Svendsrud, Haugen live
Skroll til toppen