Familiekonsert

Familiekonsert: «Den magiske operakofferten

Årets familiekonsert er en barneoperaforestilling!

I løpet av denne forestillingen får barna oppleve smakebiter fra flere kjente operaperler som synges i norsk spesialtilpasset oversettelse. De blir også en del av forestillingen ved å lære en kort «tryllesang» som de synger for å drive handlingen framover. Forestillingen er produsert i samarbeid med den frivillige organisasjonen Opera til folket og varer ca 40 minutter.

I barneoperaforestillingen «Den magiske operakofferten» møter vi operasangerinnen Stina som står klar til å synge konsert, men plutselig glemmer hun absolutt alt av tekst og melodi. Som ved et trylleslag dukker trollmannen Operacules og hans magiske koffert opp. Hans jobb er å reise rundt i verden for å hjelpe folk som har glemt med å få hukommelsen tilbake. Men klarer han å hjelpe Stina? Og hva er det egentlig som ligger i den magiske kofferten?

De som medvirker er:

Magnus Dorholt Kjeldal er fra Lunde i Telemark og har med sin dramatiske baryton en lys fremtid foran seg. Han har sin utdannelse fra Barratt Due Musikkinstitutt 2011 og Operahøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo 2014. For tiden jobber han med Jeremy Silver som lærer/coach. Etter noen års studier i Mexico har han nylig flyttet tilbake til Norge for å fortsette sin karriere her, og har på kort tid etablert seg som en ettertraktet opera- og konsertsanger.

I tillegg til konsertvirksomhet over hele Norge, inkludert Kringkastingsorkesteret og «Des Knaben Wunderhorn» (Mahler) med Forsvarets Stabsmusikkorps, sang Magnus Marullo i «Rigoletto» ved Den Norske Opera og Ballett i 2019, og så mange roller som Koronaepidemien tillot ved distriktsoperaene bl.a Opera Nordfjord, Opera Trøndelag, Operaen i Kristiansund, etc. Sesongen 21/22 har han blant annet gjort hovedrollen Phileas Fogg i Kverndokks opera musikal «Jorden rundt på 80 dager» ved Opera Nordfjord, Kaptein von Trapp i Sound of music ved Opera di Setra og Bernard Miles og Henry Johansen i Oslo operafestivals produksjon av Ketil Bjørnstads Flagstad – an opera på DNO&B.

Stina Steingrim Levvel er født og oppvokst i Fredrikstad og startet sin musikkutdannelse ved Musikkonservatoriet i Kristiansand. Hun har en mastergrad i utøvende musikk fra Norges Musikkhøgskole og en master i opera fra Hochschule für Musik und Theater i Leipzig, Tyskland. Stina har tolket flere roller både i Tyskland og her hjemme, blant annet Lady Billows i Albert Herring av Britten, Rosalinde i Flaggermusen av J. Strauss, Wellgunde i Wagners Rhingullet, Første Dame og Andre Dame i Mozarts Tryllefløyten, Verily i The life to Come av Louis Mander og Stephen Fry, Nedda i Leoncavallos Pagliacci og Lisa i Spardame av Tjaikovskij. I tillegg er Stina mye brukt som konsertsolist og har vært medprodusent og sanger i flere populære barneoperaforestillinger. 

Dorina Komani kommer opprinnelig fra Tirana, Albania og er halvt albansk og halvt italiensk. Som femåring begynte hun å spille piano hos Albanias pianostjerne, Lili Tafaj. I ung alder vant hun en rekke priser i pianokonkurranser både i Makedonia, Albania og Italia. I 2007 ble hun med i det norske TUP-programmet ved Norges Musikkhøyskole, hvor hun senere tok sin bachelorgrad under professorene Leif Ove Andsnes og Håvard Gimse. I 2018 ble hun uteksaminert fra samme skole da hun avholdt hun sin mastekonsert i Universitetets Aula. Hun jobber fast ved Steinerskolen i Oslo, samt spiller jevnlig ved festivaler og holder konserter i både inn- og utland. 

 

familiekonsert1
Skroll til toppen