Festkonsert

Festkonsert

Det har blitt en tradisjon at Kammerfest i Østfold avsluttes med en heidundrende festkonsert i Fredrikstads storstue for klassisk musikk. I år er intet unntak!

Programmet for disse konsertene blir aldri klart før tidligst 24 timer før konserten starter, men vi kan love att den i aller høyeste grad blir flott! Konserten er glasuren på kaka under festivalen, for her kommer våre gjester med noe av det beste de har bydd på underveis, eller kanskje noe de IKKE har fått by på underveis av ulike årsaker.

Vi kan røpe at vi har et hovedverk på årets Festkonsert, og det er George Enescus verk for 10 blåsere, Decet for winds, op. 14. Det verket kom fort på ønskelisten etter et samarbeid  under fjorårets Kammerfest. Da spilte den andre av våre nye ansikter i den kunstneriske ledelsen, fløytisten Kristin Hammerseth, sammen med Østfold Serenadeensemble, og vi begynte straks å dyrke ideen om et samspill i 2023 også. Kristin var den første utøveren som var Årets unge talent under vår festival i 2015, og har siden 2019 vært solofløytist i Stavanger Symfoniorkester. Østfold Serenadeensemble har nesten blitt vårt faste husorkester, for de har spilt ved Kammerfest i Østfold de 6 siste årene!

Det er utrolig gledelig for musikkmiljøet i vårt eget distrikt å kunne presentere musikk spilt av et flertall utøvere av ypperste klasse med røtter eller tilhørighet i Østfold!

Resten av musikken dere får høre vil vi skal være en overraskelse, men dere får høre bl a Trond Gudevold og Taffelpikene, Stina Steingrim Levvel (sopran), Arvid Engegård (fiolin), Håvard Svendsrud (trekkspill), Svein Haugen (kontrabass), Dorina Komani (piano). Det er bare å glede seg, og la seg overraske med et smil om munnen!

Bilde2
Skroll til toppen