EGil hovland 100 år!

Fredrikstad Domkirke: Egil Hovland 100 år!

Caroline Eidsten Dahl (blokkfløyter), Inger Johanne Østby (fløyte), Lina Braaten (piano) og Dan Renee Dahl (orgel) spiller en hyllest til Østfolds mest betydningsfulle komponist, Egil Hovland. I anledning at det er 100 år siden Egil Hovland ble født.

Komponisten Egil Hovland har gjennom de siste 80 årene vært en sentral skikkelse i den norske kirkemusikken. Han har skrevet den kanskje mest kjente norske salmen «Måne og sol», i tillegg til en rekke verk som er tenkt for gudstjenesten. Han har også skrevet flere korverk, messer og koralvariasjoner for orgel. Hovland er en av Norges nyere tids komponister som kunne leve av komposisjon. Etter sine studier med Bjarne Brustad, Vagn Holmboe og Aaron Copland, komponerte Hovland også en rekke kammermusikkverk for ulike besetninger. Det er disse verkene vi vil ta med oss i Fredrikstad.
Hovland komponerte flere verk for tverrfløyte enn blokkfløyte, og mest interessant: et verk for de to instrumentene sammen med klaver; “Cantus IV Ved Haandarbeidet”. I dette ganske omfattende kammermusikkverket bruker han både altfløyte, piccolo og ulike størrelser blokkfløyter: bass, tenor, alt, sopran og sopranino. Dette og flere av hans soloverk for tverrfløyte, blant annet «Motus per flauto solo» op. 36 og «Lamento» for solo fløyte, får dere høre på konserten.

Skroll til toppen