Håkon Thelin

Håkon Thelin er kjent som en av verdens fremste formidlere av ny musikk, og han har forsket på og presentert en rekke nye spilleteknikker på kontrabassen. Hans interesse ligger i samtidsmusikken og folkemusikken, i eksperimenteringen med mikrotonalitet og i den klanglige utforskningen av overtoner og multiphonics. Han spiller jevnlig solokonserter og komponerer for kontrabassen.

Han spiller i ensemblene Oslo Sinfonietta og POING, og besøker jevnlig Ensemble Modern og Musikfabrik, to av verdens ledende samtidsmusikk-ensembler. Som hans viktigste gruppe i snart 20 år har POING tatt ham på turneer over hele verden, med premierer på mer enn 100 verk og samarbeid med musikere av nesten alle sjangre. I 2011 var POING kunstneriske ledere for Ultima festivalen, Skandinavias største festival for samtidsmusikk.

Han jobber også som frilans musiker med jevnlige oppdrag i alle norske profesjonelle symfoniorkestre, blant annet med tidligere engasjementer som solobassist i Den Norske Opera og Kringkastingsorkesteret, samt kammergrupper som Telemark kammerorkester, MiN-ensemblet (Musikk i Nordland), Bodø Sinfonietta, Ensemble Ernst og Cikada.

Håkon spiller på en bass laget av Giovanni Battista Ceruti (Cremona, 1800) utlånt av Sparebankstiftelsen DNB/Dextra Musica, og en bass laget av Peter Elias i 1999.

Foto: Sarah Ludwig-Simkin

Skroll til toppen