Ida Gudim

Program

Ida Gudim

Ida Gudim ble uteksaminert ved Operahøyskolen i Oslo i 2015, og har en mastergrad i utøvende sang fra Norges musikkhøyskole samt en bachelorgrad fra Barratt Due Musikkinstitutt. Hun debuterte på Den Norske Opera & Ballett allerede høsten 2013. Da gjorde hun rollen som Mrs. Chan i den moderne operaen Ad Undas av Øyvind Mæland. Påfølgende år tolket hun rollen som Fiordiligi i Mozarts Cosi fan tutte, og deretter Freia i Das Rheinsgold på samme scene. På operahøgskolen sang hun blant annet tittelrollen Sylva i Csardasfyrstinnen, og rollen som Poppea i Poppeas kroning, der hun jobbet tett med operaregissør Stefan Herheim.

I løpet av årene 2020 til 2022 har hun vært solist med Det Norske Blåseensemble ved flere anledninger, debutert på Ringsakeroperaen i rollene Vespetta i Pimpinone og Ännchen i Jegerbruden, og hatt rollen som Anne Truelove i oppsetningen av The Rakes Progress på Oslo operafestival.

Sesongen 23/24 byr på solistoppdrag for Trondheim symfoniorkester og Mozartfestivalen, samt engasjement ved Operaen i Kristiansund hvor hun igjen får synge tittelrollen i Csardasfyrstinnen, og debuterer i rollen som Ines i Il Trovatore av Guiseppe Verdi.

Skroll til toppen