Nullpunkt

Nullpunkt

Vår andre konsert på Café Magenta under årets Kammerfest har våre gjestende artister gitt tittelen Nullpunkt. Konserten er en fabel om hvor veien KAN gå ut fra et nullpunkt, og om lengsel. Lengsel tilbake til nullpunktet, men også lengselen mot noe nytt.

 

Sangeren og Fredrikstadmannen Trond Gudevold og trioen Taffelpikene møttes til samspill for første gang i 2019. Da begynte det å spire en tanke om et prosjekt der de sammen utviklet form og repertoar i en slags fabel. En fabel som tar oss med til… Ja, hvor? Hvor går man fra et Nullpunkt? Alle veier? Ingen vei? Eller én bestemt vei? Det defineres muligens for det meste av hver enkelt, i alle fall i et demokratisk samfunn som det vi lever i.

 

Alle har kjent på det å lengte etter noen, eller noe. Hva gjør musikken med lengselen? De fleste av oss kan frembringe minner om lengsel ut fra musikk vi kjenner igjen, enkelte sanger eller musikkstykker har ofte stor emosjonell og sentimental verdi. Men hva med musikk vi IKKE kjenner? Kan den også skape lengsel etter noe, kanskje noe mer udefinerbart? I en tid der alt går fort og inntrykkene er mange, klarer vi å ta inn musikk – kjent eller ukjent – og la den husere i vårt sinn? Vi vil påstå at hvis du evner akkurat det, er det en gave til deg selv du skal være usigelig glad for at du klarer å gi.

 

Taffelpikene, som Norges eneste profesjonelle treblåstrio, har bestilt et stort antall verk av norske komponister, og har hatt hyppig konsertvirksomhet for gammel og ung siden 2014. Trioen har samarbeidet sjangeroverskridende i inn- og utland, og det er med stor glede vi kan presentere de i prosjektet Nullpunkt sammen med bassanger Trond Gudevold.

Nullpunkt er et nært møte med såvel utøvere som selve musikken de presenterer. Utøverne lar oss møte ensemblet i seg selv, musikken, galskapen, det vanskelige, det enkle, det underfundige. Og mer til.

 

Trond Gudevold er en ettertraktet operasanger, og står bak selve sammensetningen av sanger og tekster som brukes i konsertforestillingen. Tronds erfaring og nysgjerrige innfallsvinkel til musikk, gjør at han spenner over flere sjangre. Gjennom tidligere møter med ham under Kammerfest i Østfold, har mange fått oppleve hans unike og nære formidlingsevne, som strekker seg fra forlystelse til dypt alvor.

 

Dere får høre musikk av blant annet av Ralph Vaughan Williams, Wilhelm Stenhammar, Ture Rangström, og Benjamin Britten Og musikken er arrangert og tilrettelagt av Taffelpikene, Aleksander Waaktaar, og Petter Winroth.

 

 

Taffelpikene består av:

Marit Charlotte Steinum (vikar), fløyte

Sarah Nordal Strand, klarinett

Ingrid Åhlander Bennett, fagott

Taffelpikene, Oda Hveem

Foto: Oda Hveem

Skroll til toppen