NyNorsk Messingkvintett

NyNorsk Messingkvintett

Gjennom å kombinere samtidsmusikk med scenekunst og litteratur har NyNorsk Messingkvintett skapt et repertoar med et helt særegent uttrykk. I samarbeid med tekstforfattere som Kjartan Fløgstad, Knut Nærum og Ole Paus, scenekunstgruppen Fakta Morgana og artister som Tora Augestad, Trygve Seim, Per Arne Glorvigen, Frank Havrøy og Silje Aker Johnsen har ensemblet utviklet unike konsertopplevelser rettet mot publikum i alle aldre.

 

NyNorsk Messingkvintett har gjort seg bemerket med 44 urfremføringer siden 2016, og ble for sin innsats for norsk samtidsmusikk tildelt prisen som Årets Utøver 2021 av Norsk Komponistforening. De har spilt på festivaler som Nordlysfestivalen, Norsk Orgelfestival, VinterRiss og Dei nynorske Festspela, og arrangerte selv mikrofestivalen «I fyr og flamme – Kjartan Fløgstad for full musikk» i Kulturkirken JAKOB høsten 2023. Ensemblet har holdt masterclasser ved høyere musikkutdanningsinstitusjoner i Norge og Baltikum og arrangert workshops med unge komponister. De har gitt ut to kritikerroste album på LAWO Classics: Hornflowers, med musikk av Nils Henrik Asheim (2021) og Megalithes (2023) med musikk av Gerard Grisey og Anders Tveit. 

 

Les mer om medlemmene i NyNorsk Messingkvintett på deres hjemmeside: https://www.nynorskmessingkvintett.com/om-ensemblet

NynorskMessingkvintett

Foto: Terje Aalrust

Fra venstre: Jørgen Arnesen (trompet), Ingebjørg Bruket (trombone), Berger Iver Færder (tuba), Marie Solum Gran (horn), Erlend Aagaard-Nilsen (trompet).

 

Skroll til toppen