Østfold forsvarer landet

Østfold forsvarer landet – Akerøy fort

Med den unike rammen et millitærfort byr på; kanoner, historie, og fantastisk utsikt får vi oppleve et slagverksensemble. Og ikke hvilket som helst.

SISU slagverkensemble er i sitt 26 år fortsatt et av skandinavias fremste ensembler for samtidsmusikk, og en vital aktør på den norske musikkscenen. 


SISU deltar nå på årets festival med to opptredener på to gamle fort i Østfolds. Vi må pga smittevernregler i Indre Østfold kommune dessverre avlyse årets planlagte konsert på Høytorp fort utenfor Mysen. 

Men vi besøker Greåker fort, som sto klart i 1908, og relativt raskt ble okkupert da Tyskland invaderte Norge under andre verdenskrig. 

Og vi avslutter dagen med å spille på Akerøy fort på Hvaler, et lite fort som ble etablert allerede i 1664. På det meste var det  150 mann stasjonert på fortet, og det ble brukt som havn av Tordenskjold både i 1716 og 1718.ender opp ute ved sjøen.
SISU har vanligvis et tungt arsenal av slagverksinstrumenter, men på denne hektiske reisen mellom fortene er de så lettreiste de kan bli!

Vi har også med årets unge talent, trombonisten Guro Kitterød, på lørdagens lille turné. Trombonen er integrert i konserten, og hele seansen foregår i ett strekk. Det varer i ca 35 minutter, og er satt sammen av Tomas Nilsson i SISU, og Kammerfestens programsjef, Rune Halvorsen. Vi får høre musikk av bla Steve Reich og Derek Bourgeois.

Smittevern er viktig for oss i Kammerfest. Alle våre arrangementer vil foregå innenfor  rammene som er anbefalt både lokalt og fra myndighetene. Derfor ber vi om at man også på gratis-arrangementer bestiller seg en billett slik at vi har oversikt over hvor mange som kommer.

Akerøy fort

Foto: Rune André Halvorsen

Skroll til toppen