Ralf Schmid

Ralf Schmid har studert klassisk piano, jazzkomposisjon og filmmusikk i Stuttgart, New York og Los Angeles.

Hans unike stil gjenspeiler en sterk musikalsk visjon utover stilistiske grenser! Han har jobbet med artister som Michael Brecker, Whitney Houston, Daniel Hope, Herbie Hancock, Natalie Cole, Ivan Lins, Pee Wee Ellis, New York Voices, Dansk Radio Big Band, Budapest Philharmonic, Henry Mancini Institute Orchestra Los Angeles og mange flere over hele Europa, USA, Asia, Sør-Afrika, Cuba og Brasil.

Ralf Schmid har også dirigert storband i København, Hamburg, Berlin, Stuttgart og Frankfurt og produserte prisbelønte album. Han har også skrevet bestillingsverk for kor, symfoni og kammerorkestre.

Hans musikkteater „A Distant Drum“ om 20 år demokrati i Sør-Afrika hadde premiere i den legendariske Carnegie Hall i New York. Daniel Hope inviterte Schmid til dette samarbeidet på grunn av sitt eksepsjonelt brede utvalg i musiklaske genre. I dette tilfellet varierte de fra sørafrikansk township-musikk, klassisk kor til amerikansk jazztradisjon.

Schmids futuristiske piano-elektro-prosjekt pyanook som vi får høre hos oss ble produsert på ZKM Karlsruhe (Center for Art and Media). Han opptrer på to flygel ved å bruke datahansker for å morphere pianolyden.

I sin søken etter helhetlig uttrykk i den virtuelle tidsalderen, er hans idé sammenslåing av de elektroniske og akustiske lydverdenene samt synestesien av visuelle og auditive signaler. Blandingen av lyd og bevegelse virker som magi.

For å fullføre denne visjonen, skaper lyskunstner og scenograf Pietro Cardarelli drømmeaktige visuelle komponenter som samhandler med Schmids musikk og bevegelser. Denne tilnærmingen gjør pyanook til en av de dristigste audiovisuelle satsingene i det 21. århundre, for Schmid er dette bare et ytterligere skritt i hans søken etter lyd og harmoni.

Ralf Schmid er professor ved det kjente musikkuniversitetet i Freiburg, Tyskland siden 2002.

Foto: Gregor Hohenberg

Skroll til toppen