Rolf-Erik Nystrøm

Rolf-Erik Nystrøm (f. 1975) er en av de ledende saksofonistene innen samtidsmusikk og improvisasjon i Norge og internasjonalt. Han har utviklet flere nye spilleteknikker for instrumentet og har en egen evne til å ta til seg nye uttrykk og sjangre, alltid med sitt eget særpreg.

Nystrøm har spilt på over hundre album og har urfremført omtrent like mange verk over hele verden, mange av dem skrevet spesielt for ham. Soloalbumet hans Concepts of Sorrows & Dangers (2006) fikk strålende kritikker i norske medier og ble nominert til Spellemannspris. Han er fast medlem i ensemblene POING, Seven Winds, Dozo, Hero, Nils Økland ensemble og Oslo sinfonietta.

Nystrøm skriver også musikk til tv, teater- og danseforestillinger, og ble blant annet spesielt valgt ut til å lage og fremføre musikk til åpningen av nye Astrup Fearnley i 2012. I 2011 var han kunstnerisk leder og Artist in Residence ved Ultimafestivalen, og i 2012 festivalprofil ved Nordland musikkfestuke.

Nystrøm er Førsteamanuensis ved Norges musikkhøgskole og holder i tillegg workshops og foredrag på universiteter og musikkonservatorier over hele verden.

Foto: Hreinn Gudlaugsson

Skroll til toppen