St. Hansaften;

Folk spiller for folk

St. Hansaften; Folk spiller for folk

Engegård, Svendsrud og Haugen trio, har siden de etablerte sitt samarbeid i 2015 vært aktive med konserter på små og store scener over hele landet. De har også spilt inn flere kritikerroste album, blant annet CD-en «Nordlandslåter» fra 2021.  Trioen spiller klassisk musikk og gammeldans og folkemusikk side om side. På trioens repertoar står musikk av blant annet Fritz Kreisler, Pablo de Sarasate, Johann Sebastian Bach, Bjarne Olsen og Per Bolstad.

Åpenhet, nysgjerrighet, og kunstnerisk mot er karakteristiske trekk for duoen Amper / Petrini. Med en klar forskjell i musikalsk bakgrunn, men en felles tilnærming til musikk og formidlingen av den, startet de samarbeidet i 2020.

Starten av samarbeidet betegner de selv som en felles gang på slakk line, uten helt å vite hvor og hvordan de skulle komme over på den andre siden. Det er nok en av årsakene til at det er så spennende å være på konsert med Emilia og Anna; man blir dratt med på en musikalsk tur på slakk line. Og vi kan love dere én ting, og det er at de kommer over! Deres repertoar blir bygd opp nærmest som et tankespill de to imellom, der de utforsker leker med, og finner sin vei til hvordan musikk fra en svunnen tid lever videre i beste velgående.

Nordisk folkemusikk møter tidligmusikk (1200 – 1700) fra alle hjørner i Europa, folkeviser blir vevd sammen med danseformer, og ut av den gamle musikken oppstår det plutselig ny musikk. Med sine egne arrangementer og komposisjoner, oppleves konsert med Emilia og Anna som nær og personlig. Det vil du helt klart ikke gå glipp av!

Amper - Petrini, Olof Grind
Skroll til toppen