Østfold Serenadeensemble feirer Kammerfest i Østfold 10 år

Østfold Serenadeensemble feirer Kammerfest i Østfold 10 år

 

Østfold Serenadeensemble ble dannet som et rent kvinneensemble, med musikere fra Østfold. Etterhvert som ensemblet har fått stadig flere oppdrag, har de av ulike årsaker måttet lempe på kriteriene «kvinne» og «fra Østfold». I dag består ensemblet av en stamme med musikere fra Østfold, med tilskudd av profesjonelle musikere fra områdene rundt Oslofjorden. Her er både DNBE i Halden, Marinemusikken i Horten, og Stabsmusikken i Oslo representert.

ØSE har vært med på Kammerfest i større eller mindre grad helt siden de ble startet i 2018, og har vært meget fleksible overfor våre programønsker. Således synes vi at det er på sin plass at de får sin egen konsert i festivalens 10-årsjubileum.

 

Kammerfest i Østfold har i alle år vært opptatt av steder med historisk schwung, og det er således en glede at vi nå spiller flere av våre konserter i Gamlebyen i Fredrikstad. Det er Nord-Europas best bevarte – og største – festningsby, og de fleste har nok undret seg på hvorfor vi ikke har spilt i Gamlebyen i ALLE våre festivaler. Det kommer av at det i flere år var et så tungt fokus på Gamlebyen at vi gjerne ville sette fokus på den nye siden av Fredrikstad også. Nå er imidlertid arrangementene mer likt fordelt mellom de to sidene av Glomma, og denne kvelden i Teglhuset ser vi virkelig fram til! Takk til Værk som drifter både hus og arrangementer her!

 

Konserten byr på en besetning og et repertoar som absolutt kjennetegner våre 10 år som festival! Med vårt hovedfokus på blåsere, og musikk med forankring i de historiske og klassiske komposisjonene, er det noe grunnleggende ved at Østfold Serenadeensemble spiller musikk av wienerklassisimens geni, W. A. Mozart. Konserten åpner med to flotte satser fra romantikken, skrevet av danske Emil Hartmann. Det passer godt med en dansk komponist i byen som ble grunnlagt av, og til og med bærer navnet til, en dansk konge.

 

 

Østfold Serenadeensemble for anledningen:

Linn Cecilie Aasvik (fløyte), Jørgen Fasting og Inga Eeg- Henriksen (obo), Mona Bråthen Henriksen og Tonje Bjørnstad Kraft (klarinett), Leann Currie og Ingrid Åhlander Bennett (fagott), Axel Tinus Simensen og Christoffer Amundsen (horn), Roger  Morland (kontrabass)

Østfold Serenade-ensemble 2024

Program

Emil Hartman: Serenade nr. 43

– Andante -Allegro ma non tanto

– Scherzo: Allegro vivace con fuoco

 

A. Mozart: Serenade nr.12 i c-moll.

– Allegro

– Andante

– Menuett og trio

– Allegro

– Allegro

Skroll til toppen