AQUA D’or

Program

AQUA D’or

Fra 2022 har vi utvidet vårt geografiske nedslagsfelt i forhold til å ha med unge lovende utøvere i festivalen, da vi har inngått et samarbeid med Ungdommens Musikkmesterskap (UMM).

UMM har som målsetting å være en viktig utviklings- og synlighetsarena for talenter mellom 6 og 25 år innen klassisk musikk, og klassisk spillestil. Det er både regionale og nasjonale konkurranser, for såvel solister som ensembler. Regionale mesterskap arrangeres årlig i uke 45 eller 46, og de med høyeste poengsummer herfra, inviteres til det nasjonale mesterskapet i uke 3. det påfølgende året.

Fra årets nasjonale finale, valgte vi oss tidlig saxofonkvartetten, AQUA D’or! Den består nå av Luna Lopez (13 år) på sopransax, Solveig Grønnestad (11 år) på altsax, Kristin Rukke (12 år) på tenorsax, og Sophie M. Strøm (13 år) på barytonsax. De har spilt sammen siden senhøsten 2021, og gjorde det fantastisk bra i UMM tatt i betraktning den korte tiden de hadde spilt sammen. Alle er elever ved Drammen Kulturskole, Talentprogram Unge Musikere, og har oppnådd flotte resultater i konkurranser, både individuelt og som ensemble. I tillegg til at de mottok første pris under UMM januar 2022, har de i år også fått andre pris i Savshinsky International Music Competition, og første pris i SIMC (Stockholm International Music competition.

Det er en stor glede å kunne presentere AQUA D’or som den første representanten i vårt ferske samarbeid med Ungdommens Musikkmesterskap!

Skroll til toppen