Festkonsert

Festkonsert

Konserten hvor vi samler alle utøvere gjennom festivalen og sammen lager en heidundranes avslutning fylt av det meste -alvor, fest og fjas!

———–

Så er vi ved veis ende, med den niende festivalen som Knut Henriksen og Rune Halvorsen har gått i bresjen for. Vi har stadig forandret oss i forhold til form og farge, men innholdet har til enhver tid holdt meget høy kvalitet. Og det er viktig å merke seg at våre krav til kvalitet ikke alltid spiller på lag med det «folk flest» (beklager, men det uttrykket MÅ stå i hermetegn etter vår mening: Når det gjelder musikk og kunst, er det så mange subjektive kriterier at en fellesbetegnelse for mennesket er en umulighet) vil ha. Eller TROR de vil ha. Vår kvalitetsbevissthet henger ikke nødvendigvis sammen med at akkurat DU liker akkurat DEN konserten. Det ligger imidlertid i vårt DNA at publikum må finne seg i å bli både underholdt og utfordret, og hvis du har et bittelite snev av nysgjerrighet, er Kammerfest i Østfold stedet du må oppsøke. Og bittelitt nysgjerrige er vel de fleste av oss? Ellers ville sikkert ikke avisene basert seg på å legge ut bilder av hvem som var på byen i går, eller hvem som tjente mest (eller minst) penger i fjor… 🙂

Den konserten som klart peker seg ut som representativ for det vi står for i en og samme pakke, er vår avsluttende Festkonsert. Dette konseptet har vært med oss siden 2018, og det er således den femte gangen vi brygger sammen konserten med noenlunde samme oppskrift. Alle våre gjester gjennom festivaluken er med på festen. Noe av musikken har vært presentert på andre arenaer, mens noe er øvd inn kun med tanke på kveldens fyrverkeri av en konsert.

Det er verdt å nevne spesielt, at vi nå har inngått et samarbeid med Ungdommens Musikkmesterskap (UMM). Dette samarbeidet erstatter vårt tidligere konsept med Årets Unge Talent, og understreker at vi er veldig opptatt av å gi unge utøvere plass i vårt hovedprogram. Vi får plukke fra finalen i UMM, det ensemblet eller den solisten vi mener passer best til vårt konsept. Derfor er det en glede å kunne presentere saxofonkvartetten AQUA D’or i årets Festkonsert!

Vi tror vi kan presentere årets eneste verdenspremiere på denne konserten. Vi er ganske sikre på at dere får høre både klassisk musikk og folkemusikk. Vi er helt sikre på at dere får høre musikk som alle i salen har hørt tidligere, i en eller annen form. Og vi er overbevist om at dere får en meget god totalopplevelse under årets avslutning av Kammerfest i Østfold.

Skroll til toppen