Göteborgs Symfoniker

Program

Göteborgs Symfoniker

Gøteborgs Symfoniker er Sveriges nasjonalorkester siden 1997, og har i en årrekke vært blant de mest renommerte orkestrene fra Skandinavia. Slik Mariss Janson drev Oslofilharmionien frem både med tanke på bejublede innspillinger og turneer til de mest kravstore scenene i verden, slik utviklet GSO og Neeme Järvi et liknende samarbeid omtrent på samme tid.

At orkesteret nå har inngått et samarbeid med Kammerfest i Østfold for å bidra til vår åpningskonsert i år, er intet mindre enn sensasjonelt.

BAGS ble startet i 2008, og er et ensemble som ble grunnlagt med tanke på å utforske og levendegjøre musikk fra 1600- og 1700-tallet. De har gjennom disse årene hatt flere prosjekter årlig, og hatt gjestende solister og ledere som f eks Takanashi Watanabe og Anna Paradiso Laurin (cembalo), Iwona Muszynska (fiolin), og Robert Nairn (kontrabass).

BAGS består under Kammerfest i Østfold av:

Fiolin: Terje Skomedal, Lotte Lybeck, Pierre Guis, Charlotta Grahn Wetter, Ellen Hjalmarson, Clara Garde, Oscar Edin, Samuel Runsteen (som også spiller viola da gamba i Hjemmehos-konsert)

Bratsj: Tuula Fleivik Nurmo, Laura Groenestein-Hendriks, Nils Edin

Cello: Johan Stern, Oscar Kleväng

Kontrabass: Hans Adler

Fløyte: Marjolein Vermeeren

Slagverk: Martin Ödlund

Cembalo: Magnus Kjellson

Teorbe: Marcus Strand

Foto: Ola Kjelbye

Skroll til toppen