Kristina Socanski

Kristina Socanski ble født i Beograd, Serbia i 1990 og har bodd i Norge siden 11-års alderen. Hun er en prisbelønnet pianist, med bachelorgrad fra Norges Musikkhøgskole og master og solistdiplom fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København.
Hun har studert hos Håkon Austbø Einar H. Smebye og Niklas Sivelöv. Hun har også drevet med kunstnerisk utviklingsarbeid ved Aaron Copeland school of Music ved Queens College i New York. 

Hun har vunnet priser i konkurranser som «The North» (2019), ”Rising Stars Grand Prix Berlin” (2019), «Golden Classical Music Awards» (2018), «Bel Canto Institute Performance Award» (2018) 

«Klavierpodium München» (2008),» Gradus Ad Parnassum» (2007), og «Norges Musikkmesterskap» (2003, 2005) og mottatt en rekke stipend fra blant annet Idella Fondation, Oticon Fondet, Torp-Pedersen Fondet, Sparebank1 og andre. Som prisvinner i de ovennevnte konkurransene har hun blitt invitert til å opptre under prisvinnerkonserter i Kammermusiksaal Philharmonie Berlin, Wienersaal i Mozarteum og Weil Recital Hall, Carnegie Hall. Hun har turnet i Europa og USA og er kunstnerisk leder fra Vrsac International Chamber Music Festival i Serbia. 

Under studietiden ved NMH fikk Kristina også undervisning av ledende samtidspianist Ellen Ugelvik, noe som inspirerte henne  til å begynne å utforske ny musikk. Samarbeidet med prof. emeritus i samtidsmusikk Peter Degenhardt ved Musikkhøgskolen i Köln, har også vært av stor betydning.

Hun kom ut med sin debut CD ”A New World” (Sheva Collection) i 2019, med amerikansk samtidsmusikk skrevet for piano, etter flere måneders opphold i New York og samarbeid med aktuelle komponister. 

Kristina har gitt tallrike konserter som solist og kammermusiker i både inn – og utland og spilt inn for serbisk nasjonalradio. Hun er lidenskapelig opptatt av kammermusikk og medlem av flere  ensembler,  samt en verdsatt akkompagnatør. Med to klaver/slagverk kvartetten «Seit Quartet» har hun spilt dansk premiere av Steve Reich’s «Quartet» for to klaver og to vibrafoner og vunnet «American League of Composers» konkurranse om å opprtre under deres konsertsesong og å uroppføre et nyskrevet verk for ensemblet. 

Kristina er også en erfaren akkompagnatør som samarbeider jevnlig med sangere, og en etterspurt pianolærer.

Skroll til toppen