Music and nature, in motion and emotion

Music and nature, in motion and emotion

I denne konserten utforskes menneskets forhold til natur og måten det har blitt fremstilt på i musikken, gjennom komponistenes sterke tilknytting til naturen som både inspirasjonskilde og tilfluktssted.

Vi får Dvoraks fantastiske klaverkvintett i A-dur. Et monumentalt verk hvor vi kan oppleve både slavisk tungsinn og rådende optimisme. Kvintetten ble skrevet i 1888 på det idylliske sommerstedet ”Vysok”, hvor Dvorak fant roen både ved hagearbeid og komponering.

Vi får også høre Griegs vidunderlige strykekvartett i g-moll. På 1880-tallet bygde Edvard Grieg sin komponisthytte i Lofthus som han kalte Komposten. Rundt i Hardanger fikk han mye inspirasjon fra naturen til sin musikk, og det var her han skrev den berømte strykekvartetten, som senere ble omtalt som et av de mest bemerkelsesverdige kammermusikalske verk fra dette århundret.

Mellom Grieg og Dvorak får vi høre «Three Scenes from the Heartland», et nydelig verk for soloklaver med inspirasjon hentet fra både jazz og impresjonisme, skrevet av Edward Smaldone i 1994, hvor motiver fra amerikansk natur er satt i bevegelse gjennom musikk.

Underveis vil det projekteres bilder på lerret.

Turnéen er støttet av Norsk Kulturråd, Fredrikstad kommune og Sarpsborg kommune.

Music and nature, in motion and emotion
Skroll til toppen