St. Croix strykekvartett

St.Croix Strykekvartett bestående av Olav Løland, Ingrid Wisur, Anina Radotina og Inga Gorset, er et allsidig ensemble med iver etter å formidle klassisk musikk til et mangfoldig publikum i utradisjonelle settinger. 

Strykekvartetten skaper levende musikk i saler og kirker, men også der folk minst venter det, på puben, brygga, i stua di, på senteret og i yogasalen. Kvartetten synes det er spennende å eksperimentere med uttrykk, og formidler alt fra gamle folkesagn i egne arrangementer til rytmisk tango og meditativ renessansemusikk . Høsten 2021 arrangerte de barneyoga i samarbeid med Fredrikstad kommune og biblioteket i Fredrikstad, og de brenner for å lage litt annerledes musikkopplevelser som er tilgjengelig for alle.  

 

Med støtte fra kulturrådet dro kvartetten på turne i Rogaland, Oslo og Viken i samspill med pianisten Kristina Socanski. Etter konsert i Lier kunne man lese “De utmerket seg med god samklang, dynamisk spill og stor teknisk presisjon. Samtidig var det en friskhet over fremføringen som gjorde konserten til en stor musikalsk opplevelse”, Lier Menighetsblad, 2021. 

Kvartetten er festival-ensemble under Kammerfest 2020, 2021 og 2022.

Etter opptreden på festivalen fikk de strålende omtale i Fredrikstad blad: «Dette ensemblet er virkelig en liten fakkelstafett av kyndighet … og er nå et fast ensemble byen bør gjøre mer krus på”. Fredrikstad blad, 2020.

Skroll til toppen